neděle 10. března 2013

rekordní 10. týden

Tréninkový týden č. 10 (4. - 10. 3. 2013)

Tento týden jsem udělal jeden krok zase blíž k maratonu (středeční rekord) a vylepšil jsem desítkové maximum (sobotní rekord).

Ale pěkně popořádku. V pondělí jsem byl běhat zase s Hradym. Tentokrát volil trasu i tempo on, tak to bylo na Vyšehradě a taky pěkně svižnější. Akorát mi v průběhu začlo trochu bolet břicho, až jsem nakonec musel zaběhnout do křovíčka. No nic no.. Ale jinak bylo parádně. To sluníčko je prostě super. Budu muset natrénovat seběhy schodů, protože po jednom to je docela pomalý. Výborně jsme pokecali. Únava se pak začala hlásit o slovo.

Po úterních 8 přednáškových hodinách v kuse na mě padla únava doslova. Přesouval jsem se taky domů, tak jsem neměl sil ani chutě vyběhnout. Volno neuškodí.

Zato ve středu to byl běžecký svátek. Zase jeden z nejlepších běhů ever! A dokonce i nejdelší běh vůbec a zaznamenal jsem i největší převýšení. Na takový běhy jsem se dlouho těšil. Vezmu baťoh, někam se svezu a poběžím zpátky domů. Vyrazil jsem vláčkem do Holoubkova, odkud jsem to frčel přes Habr, Radeč, Březinu, Stupno, Hudlice a Vítinku domů. To nemělo chybu! Krásný počasí (teplo, sluníčko), sníh, led, blátivý lesní i polní cesty, písek, šterk i asfalt, dlouhý táhlý kopce, technický seběhy, zírájící lidi na blázna v triku a v kraťasech, pomalý i rychlý tempo. Prostě paráda. Ani jsem nevěřil, že to uběhnu, natož v takový pohodě.

sněhový úsek

Musím poděkovat svýmu plechovýmu kamarádovi, který mi celou dobu parádně navigoval, nebýt něho nevím kam bych doběhnul. Ale měl by chlapec asi víc trénovat, protože mi cca 500 metrů před cílem napsal, že je finished, tedy vyřízen. Celkem jsem si zaběhnul víc jak 25 kilometrů s celkovým nastoupaným převýšením 446 metrů.

Ve čtvrtek jsem si jen volně a krátce vyklusnul na kupodivu hodně nízký tepovce. Byl to balzám na duši. Doma jsem pak dostal dotaz na čem že to jedu? Co jako beru? No popravdě nevím, ale hrozně se mi to líbí! 

Před sobotníma Pečkama jsem zašel navštívit Trailpoint a koupit si závodní silniční papuče hlavně na půlku a i celý maraton. Výběh to byl těžký a náročný, nakonec mi nejvíc sedly nový INOV8 F-Lite 232 natural.



Tyhle krásky ve skutečnosti na noze vypadají ještě líp! Samozřejmě jsem neodolal a odpoledne se s nimi krátce proběhnul. A byla to paráda, labůžo. Mají v sobě ukryto celý stádo plnokrevníků. Myslím, že si budeme rozumnět. Maratónky :-D

Osobák na desítku jsem opět zlepšil v sobotu v Pečkách. Tam jsem taky konečně potkal pár lidí z DM a bylo to moc fajn!

A nakonec neděle byla ve znamení kratšího pozávodního výklusu pro vyběhání únavy a laktátu. Udělalo se taky venku krásně, tak i načerpání sluníčka, vyčištění hlavy.

Zbývá už jen tradičně zhodnotit týden. Celkem hodně dobrých 65 kilometrů a na konci týdne prakticky žádná únava!


2 komentáře:

  1. Ten dlouhý výběh, to je paráda. Tyhle běhy, když se nechám někde vypustit a běžím zpátky domů, mám taky nejradši. No a ty botičky .... to je nádhera největší! Tak ať se ti v nich dobře běhá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, co jsem měl zatím možnost dvakrát vyzkoušet, tak jsou skvělý! Na ty delší "výletní" běhy jsem myslel a těšil se docela dlouho. Tak doufám, že už bude konečně lepší počasí, aby to mělo stejný náboj jako tento týden.

      Vymazat