úterý 16. dubna 2013

reakce na Boston

Útočit na něco tak čistého jako je běh = největší lidská špína!

Vím, že se každý den na světě stávají horší věci, než to co se stalo toto pondělí. A o těchto věcech a událostech se vůbec nemluví, nepíše a radši se přecházejí. Ale včerejší výbuchy na nejslavnějším maratonu na světě mi docela zasáhly.


Bude to tím, že se jedná opravdu o jeden z největších běžeckých svátků na světě. A za běžce se dovoluji považovat. Považovat za člena téhle velké celosvětové rodiny lidí různých názorů, přesvědčení a vyznání. K tomu se navíc přidává fakt, že se teď taky připravuji na svůj první maraton.

Pro každého, ale úplně každého, člověka - běžce, který běží maraton, to je stejně nebo minimálně hrozně podobně náročný. A každý bez rozdílu rasy a pohlaví při tom zažívá podobné pocity. Je to zkrátka událost, která lidi spojuje. A spojuje běžce a jejich nadšené diváky, kteří je fandí a povzbuzují.

Kdy jindy máte možnost někoho podpořit a udělat mu obrovskou radost pouhým pokřikem, zatleskáním či plácnutím ruky? To že mé slova nejsou planými výmysly hovoří desetitisícové účasti běžců a statisícové účasti diváků na podobných akcích. A to nemluvím jen o maratonech či půlmaratonech, velký cyklistický závody, triatlony, ironmanny, ať to je profesionální Tour de France, jsou to olympiády a další a další akce. Sport hlavně amatérskej je zkrátka něco co lidi spojuje!

Nechceme a nebojíme se lidí, co nám tyhle zážitky a spojení s ostatními chtěj kazit!! 

1 komentář:

  1. Máš pravdu, hluboce mě to zasáhlo ... právě proto, že je to při takovém sportovním svátku, právě proto, že jde o běžce. Trest za to by měl být exemplární ... škoda, že už se nesekají hlavy.

    OdpovědětVymazat