neděle 19. května 2013

maratonské rege - 20. týden

20. týden (13. - 19. 5. 2013)

Po nědělním maratonu jsem si byl hodně volně vyklusat v pondělí. Bylo to jenom kratince. Měl jsem docela obavy jak budu po maratonu vypadat, ale byl jsem hodně příjemně překvapený. Chodit jsem mohl úplně normálně, ale únavu jsem samozřejmě cítil. I schody byly v pohodě. Nejhorší asi bylo zvedání ze židle, to mi nohy vždycky trochu ztuhly. Chtělo se to pořád hýbat. Když jsem vybíhal, tak jsem měl dost podivný pocity, nohy jakoby říkaly: Hej co to sakra děláš?! Ale po krátký chvíli to bylo dobrý. Jediné co mi opravdu vyloženě bolelo byla oblast na pravým chodidle - vnější část chodidla - pod malíčkem. Asi mám opravdu supinační došlap. Když jsem se ale snažil došlapovat něžně a na střed chodidla, tak to bylo v pohodě.

Úterý volno - klídek a pohoda.

Středa znovu volný pohodový běh, už o trochu delší - 8 kilometrů a taky do kopce. Bylo tak krásně, že jsem do toho lesa prostě musel. Ta zelená, modrá a žlutá hrála nádherné kýčovité divadlo. Je vidět, že letní zkouškové období je tu! Měkký lesní podklad byl skvělý pro nohy. Po doběhu jsem si neprozřetelně sundal triko a jak jsem byl mokrej, tak mi ofoukly záda. A když jsem vylézal ze sprchy, tak jsem si s nima hnul. Ach kdy já dostanu rozum?! Byl jsem pak rád, že ležím a nemusím se hýbat. Bolelo to hrozně.

Ve čtvrtek jsem si naordinoval zase volno a infrasaunu. Zpotil jsem se snad ještě víc, než při maratonu :-D. 

V pátek jsem se už vydal na něco trochu delšího - dostal jsem se lehce přes 10 km. Nemám třeba vůbec chuť na krátký běhy, běhal bych jen delší. Tak od desíti do dvacíti. Ale chce to ještě taky nějakej odpočinek. Bylo hrozný dusno. Foukal ale docela silnej vítr, tak to bylo snesitelnější.

Sobota opět neběžecká, ale byl jsem na procházce se psem. To neběhání mi taky nebaví a hlavu si nějak vyčistit musím.

Na závěr týdne jsem si chtěl dát něco nad deset. Čekal jsem na večer, až trochu opadne teplota, ale pak jsem se podíval na meteorologický radar a ihned jsem se převlíknul a vyrazil, protože to bych taky nemusel jít vůbec běhat.. Bylo docela dusno a jižní obzor vytvářel temná oblaka. Na třetím kilometru přišlo pár kapek, ale brzo zase odešly. Nohy dobrý, jen vždy na začátku je mám trochu ztuhlý, ale jak se do toho dostanu je to ok. Nakonec jsem to trochu zkrátil, přeci jen jsem nechtěl potkat nějakou super bouřku.

Za tento regenerační týden jsem naběhal 32 kilometrů. Je to málo, ale chce to si pořádně odpočinout a nabrat síly a elán do dalšího běhání. Přidávám ještě přehled i za minulý týden.


2 komentáře:

  1. No podle me to delas moudre:).. malicko odpocinout, tak, aby byl clovek zase spravne nateseny na delsi behani:). MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík, taková pochvala hodně potěší! Nevím jestli jsem tak natěšenej, ale v tomhle tejdnu se mi běhá náramně a nadpoměry rychle.

      Vymazat