neděle 26. května 2013

marnost nad marnost - 21. týden

Týden 21. (20. - 26. 5. 2013)

Jedním slovem - Bída! Tento týden bylo běhu hodně poskrovnu. Začalo pravděpodobně moje poslední zkouškové období, takže hodně učení. A plus spousta dalších aktivit, které jsem odkládal před maratonem a taky nemůžu jenom běhat. Ale nohy i hlava by běhaly o sto šest, což bylo vidět hlavně na rychlosti úterního a středečního běhu. Přidalo se k tomu ještě hnusný počasí, ale to není pro mě překážkou..

Pondělí volno. Ještě trochu dodržovat odpočinek.

Úterý parádní běh, necelá sedmička. Potřeboval jsem trochu vyběhat tu nervozitku z nadcházejících zkoušek. Běželo se parádně. Začal jsem na tempu tak 5:20 a skončil na 4:40 nic na tom nezměnil ani déšť v druhé půlce trati. Yop! Pohoda.

Středa - odpoledne po zkoušce v Praze. Zítra mi čeká další, tak jsem musel provětrat hlavu. Běželo mi to teda jako divý, až skoro nevím, jak si to mám vysvětlit, ale je to moc fajn. Zpomalily mi akorát schody na Podolí k televizi. Jinak jsem docela letěl. Asi by to chtělo prodat na nějakým závodě. A to dneska podmínky nic moc - silnější déšť a vítr. Byl jsem jen v triku a kraťasech a asi to bylo málo, ale šlo to. Pěkná sedmička.

Čtvrtek jsem nechal volný - pro odpočinek.

No jenže v pátek a v sobotu se mi nakupily aktivity a k běhu prostě nedošlo. Jo mohl bych asi ráno, ale nechtěl jsem se připravovat o drahocenný spánek. No a večer bych musel až za tmy - tj. po desáté a to už jsem skoro šel unaven taky spát.

Jako bída mít v za šest dnů naběhanejch jen 14 kilometrů. Sice to byly kilometry suprový a pěkně svižný, ale bylo jich zoufale málo.

Neděle - 7 stupňů, déšť, vítr. Tento způsob května se mi zdá i v měřítkách listopadu poněkud nešťastný. No nic moc - tak jako druhá půlka týdne. Dneska jsem chtěl něco delšího, abych ještě něco naběhal, ale v takovým marastu jsem se donutil jen na desítku. Voda byla všade, přesto jsem si dal tu práci a snažil se najít dvě pozitivní věci.
Ta první - umyl jsem Trailrocy - a to dokonale některé louže byly hluboké až do půlky lýtek. Akorát je budu sušit dva dny..
A za druhé - potrénoval jsem běhání ve vodě. Dokonce jsem v závěru došel k pocitu, že mi to vlastně v těhle těžších a na psychiku náročnějších podmínkách vlastně baví - jsem součást přírody se vším všudy. Radost až na kost.
V druhý půlce se mi snažili tempo rozběhnout postupně tři pacemakeři - zajíci. Akorát jejich tempo jsem nebyl ochotnej a schopnej akceptovat...

Suma sumárum za týden bídných 24 kilometrů - to je sakra málo. Snad to už příští týden už konečně zase víc rozběhám.


4 komentáře:

  1. Někdy se zadaří ... ale to doženeš. Aspoň se ti zregenerují potrhané svaly :) Co máš v plánu dalšího?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky nemůžu jenom běhat, že?! Plány - Běh Milíčákem, Půlmaraton okolo Vlasti, STRC na Lipně, Půlmaraton Moravským krasem, Běchovice a Půlmaraton v Plzni nejspíš jako závod podzimu. Ale jsem zatím přihlášenej jen na ten Půlmaraton okolo Vlasti. Chtěl bych běhat asi hlavně ty půlky, ale trochu ještě tápu v tom co teď dál. Krásnejch maratonů je spousta, ale řikám si tak max 2 do roka, abych stihnul zregenerovat a taky pořádně natrénovat, ať to pak stojí zato. Ale jestli dám ještě nějakej letos to nevím. Na začátku roku jsem chtěl na Silvu maraton a na Baroko, ale díky škole jsem mimo, takže nic. Každopádně další plány se tu objeví.. A co ty? Chystáš se na něco?

      Vymazat
    2. V červnu Horská výzva Šumava, v červenci některou z etap MUM, srpen 24h v Kladně, ale to nevím jestli vyjde, rýsuje se mi v tom termínu služebka, pak ještě srpen Jesenický maraton, září Brněnský masakr a na závěr nějakou stovku bych chtěla zkusit. No jsou to plány. První letošní závod mám teprve před sebou :)

      Vymazat
  2. telo asi potrebuje odpocinout.. jinak bys behal vic:)..
    podle toho, co pises to telo vi, co jej ceka a tak si chtelo dat mensi pauzicku:). doprej mu to.. msf! 12:)

    OdpovědětVymazat