neděle 21. července 2013

RunTour Liberec 2013

RunTour Liberec - 20. 7. 2013

Původně jsem tento závod vůbec neměl v plánu, ale neprozřetelně jsem se přihlásil na RunTour v Praze, která je v říjnu. Jenže asi čtrnáct dnů poté jsem zjistil, že ten samý den se běží Hervis Půlmaraton v Plzni a ten si teda rozhodně nechci nechat ujít. Tak jsem řešil přehlášení a jako náhradu vybral Liberec, i když to je od nás docela štreka.


Na startu jsem se postavil spíš dozadu, protože jsem nechtěl přepálit - první kilometr jenom do kopce. Po startu to byla klasická mela, tak jsem se dral postupně pořadím, ale i dost mnohem rychlejších borců. První kilák za 5:20 a nastoupáno 67 m. Říkám si, že to vypadá rozumně, ale bylo to nahraně.. 

Následuje terénní pasáž a nahoru dolu. Jo to mam rád. Krásný technický seběhy, byly tam takový koryta a větší vystouplý šutry, mnoho běžců s ti mělo problém. Ale já do toho šlapu, snažím se co nejmíň brzdit z kopce, ale je to docela ucpaný, ale vždycky si najdu skulinku. Dva a půltej km - občerstvovačka - k čemu? Ty jo, všichni pijou za běhu - to bych nezvlád, tak ještě že tak. Následuje seběh až k ZOO na čtvrtej a půltej. Snažím se pálit co to jen jde.


Kolem ZOO to je nepříjemně zase do kopce až do pětky - kde je občerstvovačka a pokračuje se dál do druhýho stejnýho okruhu. Takže docela dlouhej úsek do kopce. Nevím co to je za nápad dávat občerstvovačku v průběhu kopce. Jako byla moc fajn - hlavně ten studenej ionták - teplá voda už o dost horší. Tak druhý kolo, snažím si rozvrhnout síly na ten kopec. No jde to už pěkně ztuha. Hlavně nepřejít do chůze, hlavně furt běžet říkám si. Protože to zase je běhatelnej kopec. To pití trochu tlačí, s tím už teď nic neudělám. V poslední třetině se chytnu a najednou se mi běží líp a lehčeji, jestli se to dá tak nazvat.


Běžci okolo mně se dost míchaj, někdo je v kopci rychlejší, někdo pomalejší. Někdo zase v sebězích běží hodně opatrně - a dost pomalu. Viděl jsem dvě dost drsný podvrknutí, ale chlapi to bejčili dál, i když zpomalili. V tom delším seběhu už nepádím tak rychle, jak v prvním kole, nabírám síly na poslední pětistovku do kopce do finiše. Beru si zpět jen jednu pozici, ale nikdo mi už myslím nepředběhl. Dal jsem do toho všechno - tepovka letí nad 180. Hurá cíl. Jsem fakt rád, že už je konec. Fuj, jsem spocenej tak, jako kdybych vylez po týdenním pobytu v sauně. Vodu já chci vodu. 

Celkem nastoupáno přes 230 m. V cíli ještě proberem průběh závodu s Ondrou. Pak jsem si počkal na tombolu, jestli náhodou něco nevyhraju. Nevyhrál, tak jsem jel dom. Cestou po dálnici jsem se docela (opatrně) kochal, naštěstí byl malej provoz. Krásnej západ Slunce. Domů jsem dorazil docela zničenej.

Ofic. video z trati:



Výsledný čas 51 minut a 23 vteřin spokojenost. A celkově 147. místo.

2 komentáře:

  1. Pekny cisla..:) fakt to muselo byt hezky.. casto jsou tyhle "necekany" akce .. at uz setkani nebo zavody velmi dobry a predci ty planovany.. cim to bude?:)
    AT se dari! 12:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík! Podle mě to je tím, že když to je neplánovaně a na rychlo, tak od toho člověk nestihne spoustu očekávat..
      Ať to běhá!

      Vymazat