středa 21. listopadu 2012

Beha cela rodina

Obcas se dozvidam o lidech ve svem okoli, ze zacli nebo zacinaji behat. A tech lidi pribyva a to pomerne dost a i treba i taci, do kterych bych to vubec nerekl. Ale je to hrozne moc dobre a to zejmena pro ne samotne!

Nejde o to blaznit treba jako to delam ja, z toho duvodu ze mi to bavi a chci si dokazat na co mam a na co ne. Jde o pohyb, o radost z pohybu, o zdravi. Je to o rozvoji tela, z cehoz nesmirne tezi i duch :-) uvnitr. Nemusite behat. Staci vic chodit, jezdit na kole, plavat, jezdit na koleckovejch brusli, hrat squash, tenis, lez po horach a skalach. Je toho spousta. Kazdej si najde to svoje. Lezeni u televize a prepinani programu na ty, na kterych nebezi reklama neni sport! To je vymejvarna mozku.

Nastava v nasi opozdene zemicce bezecky boom?! Ja uprimne doufam, ze jo! Doufam, ze to rozpohybuje co nejvic lidi a tito rozpohybovani lide, obcane se tim pohybem zacnou menit. Nejdriv sami sebe. Sami svoje myslenky. Pak zacnou i "jednat" jinak! Stihnou pri tom nakazit i nekoho dalsiho. A tak se, aspon cast, spolecnosti rozpohybuje a bude konat a zacnem menit tu nasi zemicku. Taticek Masaryk by rekl hrde Nasi Vlast!

Nejsem blazen (i kdyz by se o tom dalo polemizovat), nejsem snilek. Jsem realista. Proto rikam cast! Fakt je ze to je beh na hodne dlouhou trat. No a vidite jsme zase u toho behani. A dokonce vytrvalostniho :-).

Vybehnete, vyjdete, zacnete!

MaK

PS.: Psal jsem to pred spanim a na telefonu. Bylo to dost spontalni a bez diakritiky, tak pokud by to nekoho prilis iritovalo, tak se mu hluboce omlouvam.

Žádné komentáře:

Okomentovat